Mopedbil

-Norges mest kjøpte, med suverene garantivilkår

Auto Nord har fått en forhandleravtale med Mopedbil Norge, og kan nå tilby mange forskjellige utgaver av mopedbiler. Disse bilene kan du kjøre fra du er 16 år, på et utvidet mopedførerkort (kalt AM147). Litt lenger ned på siden kan du lese om hvordan du får førerkort for mopedbil.

Trygg og sikker
Airbag, forsterket karosseri, og andre innovative sikkerhetstiltak gjør mopedbil tryggere enn noen gang.
Frihet
Med 2 seter i mopedbilen er det plass til deg og én til, og du har friheten til å kjøre akkurat når du vil.
Kjør året rundt
I en mopedbil holder du deg tørr, trygg, og varm hele året, uansett vær eller årstid.

Lover og regler for førerkort for mopedbil og klasse AM 147

I oktober 2019 ble forskrift for mopedbilførerkort endret, slik at 16-åringer nå kan kjøre mopedbil (AM147).

Mopedbil er registrert som en 4-hjuls moped. Maks vekt i tom tilstand er begrenset til 425 kg. Maksimal lengde er 3 meter. Motorkraft er begrenset til 6kw. Maksimum 2 seter.

Du kan øvelseskjøre på mopedbil etter at du har fullført trafikalt grunnkurs, da får du et bevis som gir deg rett til å øvelseskjøre. Du må være minst 15 år for å ta dette kurset på en trafikkskole, men noen ungdomsskoler tilbyr dette i 10. klasse. Er du over 25 år, er du fritatt fra deler av trafikalt grunnkurs, da må du ha med legitimasjon som viser din alder under øvelses-kjøring. I tillegg må du ta kontakt med en kjøreskole for videre opplæring.

Har du mistet førerkortet? Da er kanskje mopedbil et alternativ.

Mange opplever å miste førerkortet av forskjellige grunner, det kan være enten grunnet alder, manglende fornyelse, eller helsekrav som ikke er oppfylt. Det mange glemmer i saker som dette er at medisinske årsaker ofte er grunnet noe som har skjedd for lenge siden, og helsen kan være bra igjen.

I mange tilfeller blir moped bil sett på som ett tryggere alternativ, grunnet lavere hastighet og lavere vekt enn normale biler. Så muligheten for å skade seg selv eller andre er vesentlig redusert.

Det er derfor det ofte lønner seg å ta kontakt med din fastlege, for å sjekke om du har muligheten til å kjøre nettopp moped bil.

Hvis man mot formodning ikke får tilbake fører-retten på mopedbil, kan man også søke om førerkort med begrensning. Dette er ett førerbevis som er begrenset i forhold til din helsesituasjon.

Hvordan går jeg frem for å få tilbake førerkortet / nedgradering til mopedbil-førerkort ?

  • Ta kontakt med din fastlege.
  • Få en konsultasjon av fastlegen.
  • Forklar at du har behov for transport og at du ønsker å kjøre mopedbil.
  • Legen sender en dispensasjon som muliggjør førerkort AM147 (hvis helsetilstanden tillater) til fylkesmannen.
  • Bestill time hos din lokale kjøreskole for å få innvilget førerkort AM147. Du trenger ikke teoriprøve eller oppkjøring hvis du har tatt dette på klasse B tidligere.
  • Ta kontakt med oss, vi finner en passende mopedbil for deg!

Salgsavdeling bil

Kundemottak verksted / deler