Auto Nord blir forhandler av elbil merket JAC

Auto Nord har sikret seg det ny store elbil merket JAC, og de første bilene ventes inn allerede i Januar. Onsdag før jul skrev Auto Nord under forhandleravtale med RSA og bilmerket JAC.

Eier/daglig leder Ole Johnny Pettersen og salgsleder Robin Danielsen er storfornøyd med å få avtalen i boks. Noe de tror kan bli viktig for videre utvikling i fremover. En gledens dag for bedriften, dette er stor dag for oss, sier Pettersen.

Bilfirmaet, som har flere bilmerker, inkludert mopedbil og campingbilmerker, får nå enda et bilmerke i porteføljen.

Vi får en større bredde, og flere bein å stå på, sier Danielsen.

Vi har han en veldig positiv utvikling de siste årene, noe importøren RSA hadde lagt merke til. Vi føler oss veldig trygge på det nye bilmerket, og med en stor importør i ryggen blir det spennende fremover, sier Danielsen. Importøren er en meget profesjonell og økonomisk sterk importør å ha i ryggen. De mener alvor med dette merket og har en langsiktig profil på merket for hele Norden. 

Det blir bygget opp et godt delelager i Norge/norden for å takle karosserideler m.m. som måtte bli behov for. Høy leveringsgrad på deler er de svært gode på for alle egne merker.

Elektrisk SUV

Den første modellen ut er helelektriske JAC E-JS4, en mellom· stor familie-SUV. Rekkevidden er på 433-589 kilometer (WLTP kombinert/urban). Batteripakken er på 65,7, kW, Trefase lading og svært effektiv varmepumpe er standard.

Dette er den første modellen som kommer til Norge. Senere kommer småbilen E-JS1 og familiebilen E-J7 Pro.

En av de største produsentene

JAC er en av de største kinesiske bilprodusentene, og produserer både personbiler og kommersielle kjøretøy.

Bilprodusenten er Volkswagens partner for elektriske biler i Kina. JAC sine elbiler produseres på samme samlebånd som Volkswagen. JAC bar også samarbeidsavtale med NIO, og produserer i dag alle NIO-biler på sine fabrikker.

De er også en av Kinas største eksportselskaper, og er til stede i mer enn 130 land. Nå står Norden og Europa for tur, i et stategisk samarbeid med RSA.

JAC selger over en halv million kjøretøy i året.

En importør med lang erfaring

RSA en importør for fem bilmerker i total 12 land, og har over 250 forhandlere. Selskapet forventer i 2022 en omsetning på over seks milliarder norske kroner, og rundt 10.000 solgte biler. Selskapet er privat eid, og har historie helt tilbake til 1936.